2015. szeptember 23., szerda

Gluténmentes csokis-kókuszos golyó:

Hozzávalók:
  • 1 és 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 3 teáskanál kókuszolaj
  • 3 ek. méz vagy juharszirup
  • 2 ek. kókusztej
  • 1/2 tk. vanília-kivonat
  • csipet só
  • gluténmentes vagy Tibi csokoládé (állítólag gluténmentes)
Elkészítés:
Tegyük egy keverőtálba a kókuszreszelék felét az olajjal és robotgéppel alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a mézet, a tejet, a sót, a vanília-kivonatot, és folytassuk az összekeverést. Majd adjuk hozzá a maradék kókuszt, és folytassuk kézzel az összedolgozást. Formáljunk gombócokat, mártsuk bele az olvasztott csokiba két villa segítségével, helyezzük sütőpapírra és tegyük hűtőbe amíg megszilárdul a csoki. A tetejét is megszórhatjuk kókusszal vagy fehér csokival is díszíthetjük.
Fontos hogy a kókuszolaj helyett ne használjunk mást, mert csak ettől fog összeállni, és fontos hogy sütőpapírra tegyük, mert erről szépen le tudjuk majd húzni, nem ragad le az alja ... vagy... pont ma láttam a vasedényben bon-bon készítő szilikon formát. Vettem én is, így legközelebb már ebben fogom elkészíteni ezt is, meg az oreo-golyót is :)
Ét csokival és tej csokival is megcsináltam.




Nincsenek megjegyzések: