2015. október 1., csütörtök

Almás-zabos golyó:

Hozzávalók:
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 db közepes alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
A meghámozott almát reszeljük le. Sok levet fog engedni, de ne dobjuk el. A felét öntsük egy csészébe, tegyük félre, később szükség lesz rá. Adjuk az almához a zabpelyhet, a kókuszt, a kakaóport, forgassuk össze. Mehet hozzá a méz és a felolvasztott kókuszolaj. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy a zabpehely fel tudja szívni a nedvességet. Ha szükséges, mehet hozzá a maradék almalé. (Én szaftosabban szeretem). Formázzunk gombócokat, ki mekkorára szereti, forgassuk meg a kókuszreszelékben. A közepébe rejthetünk meggyet.

Nincsenek megjegyzések: