Annyira, de annyira finom vacsorát rottyantottam tegnap este, hogy úúúú, és ráadásul gyorsan meg voltam vele. Egyetlen bajom volt csak, hogy kevés lett. Egyébként egy újságban találtam a receptet, amihez szokásomhoz hűen, egy kicsit még hozzá tettem.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemell
- picike fehérbor
- 1 kis üveg szeletelt gomba (friss is lehet, csak azt nem kaptam)
- tárkony ízlés szerint (kb. 1 evőkanál)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár
- só, bors
- 1 zacskó gnocchi
Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg, adjuk hozzá a husit, sózzuk, borsozzuk, süssük fehéredésig. Öntsük fel egy kevés fehérborral, 3-4 percig süssük így, hagyjuk elillanni az alkoholt. Majd adjuk hozzá a gombát, a zúzott fokhagymát és a tárkonyt. Pirítsuk együtt még 6-7 percig. Öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal, és a mustárral. Forraljunk rajta egyet és már kész is. Főzzük ki a gnocchit, és ezzel tálaljuk. De illik hozzá a hasábburi, vagy a rizs is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése