2016. október 28., péntek

Tárkonyos csirkés-gombás gnocchi:

Annyira, de annyira finom vacsorát rottyantottam tegnap este, hogy úúúú, és ráadásul gyorsan meg voltam vele. Egyetlen bajom volt csak, hogy kevés lett. Egyébként egy újságban találtam a receptet, amihez szokásomhoz hűen, egy kicsit még hozzá tettem.
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • picike fehérbor
  • 1 kis üveg szeletelt gomba (friss is lehet, csak azt nem kaptam)
  • tárkony ízlés szerint (kb. 1 evőkanál)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors
  • 1 zacskó gnocchi
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg, adjuk hozzá a husit, sózzuk, borsozzuk, süssük fehéredésig. Öntsük fel egy kevés fehérborral, 3-4 percig süssük így, hagyjuk elillanni az alkoholt. Majd adjuk hozzá a gombát, a zúzott fokhagymát és a tárkonyt. Pirítsuk együtt még 6-7 percig. Öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal, és a mustárral. Forraljunk rajta egyet és már kész is. Főzzük ki a gnocchit, és ezzel tálaljuk. De illik hozzá a hasábburi, vagy a rizs is.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: