2019. november 2., szombat

Vegán almáspite:

Megint egy minden mentes sütit hoztam, ami megint csak meglepően finom lett. A tésztája Szafi expressz lisztkeverékéből készült, amit saját alma töltelék recepttel töltöttem meg.
A Szafi free lisztkeverékeket csak ajánlani tudom, óriási segítség betegeknek , cukorbetegeknek és diétázóknak. Én személy szerint a lisztek szerelmese lettem. Nem tartalmaznak glutént, szóját, tojást és élesztőt.
Van a családban cukorbeteg aki már évek óta szenved ebben a betegségben, annyira hogy inzulinoznia kellett magát, naponta 3-szor, plusz még rákos is. Orvos ajánlására kezdtük el használni Szafi mindenmentes lisztjeit és persze emellett még sok minden mást sem ehet, mint pl. tejterméket(csak növényi engedélyezett), tojást, húst is csak 1 héten 3-szor és még sok a betartandó szabály, de amióta ezekkel a lisztekkel sütünk főzünk, másfél hét alatt rendeződött a cukra, annyira (6-7 között van) hogy nem kell inzulin.
Ez a liszt kölesből és batátából készült, és nagyon finom a végeredmény.








hozzávalók a tésztához:

  • 300 g Szafi Expressz lisztkeverék
  • 140 g kókuszvirág cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 280 g víz
töltelékhez:
  • 1/2 kg lereszelt alma
  • 1 citrom héja
  • kb.100 g kókuszvirág cukor(ízlés szerint)
  • kb. 100 +50g darált mandula
  • kókuszolaj
elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Lágy lesz a tészta de 10 perc pihentetés után összeáll.
Közben az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
Keverjük hozzá a cukrot, a lereszelt citromhéjat, és akinek szabad, a fahéjat. Annyi darált mandulát adjunk hozzá amennyi felszívja az alma levét.
A tésztából 2 golyót formázunk, nyújtsuk ki, és tegyük őket egyszerre 160 fokos légkeveréses sütőbe 3-4 percre. Utána szórjuk meg még darált mandulával, osszuk el rajta az almát és tegyük rá a másik lapot.
Süssük 25 percig, majd ha elkészült a sütőből kivéve kenjük le kókuszolajjal.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhetjük.


Nincsenek megjegyzések: