Nagyon sok sütireceptnél olvastam már a ciroklisztről. Először a cirok seprű jutott róla eszembe... :)
De úgy gondoltam itt a remek lehetőség arra hogy kipróbáljam, mivel a brownie-t nem lehet nem szeretni.
De úgy gondoltam itt a remek lehetőség arra hogy kipróbáljam, mivel a brownie-t nem lehet nem szeretni.
- 12 dkg vaj
- 15 dkg gluténmentes étcsoki (állítólag a Tibi csoki is gluténmentes)
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 7 dkg cirokliszt
- 2 dkg holland kakaópor
- gluténmentes vanília fagylalt
Elkészítés:
A vajat egy lábosban felolvasztjuk és hozzá keverjük a cukrot (én gyümölcs cukrot használtam) és a darabokra tördelt étcsokit. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojásokat, a kakaóport és a lisztet. A masszát 20×20 cm-es formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük.
Ha kihűlt a tetejére tegyünk 1 gombóc fagyit, és szórjuk meg csokival, mandulával vagy dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése