2015. szeptember 16., szerda

Gluténmentes brownie:

Nagyon sok sütireceptnél olvastam már a ciroklisztről. Először a cirok seprű jutott róla eszembe... :)
De úgy gondoltam itt a remek lehetőség arra hogy kipróbáljam, mivel a brownie-t nem lehet nem szeretni.
Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg gluténmentes étcsoki (állítólag a Tibi csoki is gluténmentes)
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cirokliszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • gluténmentes vanília fagylalt
Elkészítés:
A vajat egy lábosban felolvasztjuk és hozzá keverjük a cukrot (én gyümölcs cukrot használtam) és a darabokra tördelt étcsokit. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojásokat, a kakaóport és a lisztet. A masszát 20×20 cm-es formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük.
Ha kihűlt a tetejére tegyünk 1 gombóc fagyit, és szórjuk meg csokival, mandulával vagy dióval.



Nincsenek megjegyzések: