2015. szeptember 4., péntek

Műzlikeksz:

Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 50 dkg ropogós müzli
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg méz 
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg dió
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel, és a müzlit épp csak forgassuk bele. Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sütőport és a durvára vágott diót. Dolgozzuk össze, és kb.4 cm-es pogácsa szaggató segítségével formázzuk. A formát töltsük meg 1 evőkanál masszával, jól nyomkodjuk le és a formát húzzuk le róla.
Tegyük őket ne túl szorosan (egy picit megnőnek) 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10-12 percig.
Ha kihűlt, bele márthatjuk félig csokiba.



Nincsenek megjegyzések: