2015. október 7., szerda

Diós-almás gluténmentes sütemény:

Ez megint egy jól sikerült recept, ami villám gyorsan elfogyott. A héten most sütöm másodszorra, pont bent van a sütőben. A sok almától egy finom, laza tésztánk lesz. Nocarb nevű rost sütőmixet használtam. 0% glutén és 0% szénhidrát tartalmú.
Hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg gluténmentes liszt (Nocarb)
  • 5-6 közepes alma
  • 3 L tojás
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 4 ek. olaj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. citromlé
  • 3-4 barack lekvár
  • fahéj
Elkészítés:
Egy 25×25 cm-es formát béleljünk ki sütőpapírral.
Az almákat hámozzuk meg. Annyit karikázzunk fel, és magozzunk ki, ahány nem túl vékony karika (az enyém túl vékony lett) elfér a tepsink alján, locsoljuk meg citromlével és szórjuk meg fahéjjal. A többi almát reszeljük le.
A diót keverjük el a liszttel és a sütőporral és ízlés szerint fahéjjal. A tojások sárgáját verjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk bele az olajat, és apránként a diós lisztet felváltva a reszelt almával. A levét is adjuk hozzá, nem kell kinyomkodni, kiönteni, ettől lesz szaftos. A legvégén egy csipet sóval, verjük kemény habbá a tojásfehérjét és több részletben, óvatosan forgassuk a masszához.
Öntsük az alma szeletekre a masszát és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süssük.
A kész süteményt borítsuk rácsra, így az almák kerülnek felülre, és kenjük meg házi barack lekvárral.




 

Nincsenek megjegyzések: