2015. október 15., csütörtök

Vegán triplacsokis krémtortácskák:

Nem tartalmaz glutént,-szóját,-tojást,- tejet, és ami a legjobb hogy, 10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
alsó réteg
  • 1 csésze dió
  • 4 szem aszalt datolya
  • fél csésze kakaópor
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj
a csokis töltelékhez:
  • 2 csésze natúr kesudió
  • fél csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1/2 csésze méz vagy juharszirup
  • 1/2 csésze víz
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 3/4 csésze kakaópor
a tetejére
  • diabetikus vagy gluténmentes csokoládé
Elkészítés:
Az alsó réteghez a hozzávalókat aprítóval dolgozzuk össze(a datolyát magozzuk ki), és nyomkodjunk egy keveset( kb.1 cm) a formánk aljára. Én szilikon muffin formát töltöttem meg.

A csokis réteghez szintén turmixoljuk teljesen krémesre a hozzávalókat, és kanalazzuk az alsó rétegre.
A tetejére olvasszunk csokit és díszítsük. Tegyük a hűtőbe minimum 1 órára.
Én mondtam hogy gyors lesz :)


Nincsenek megjegyzések: