2015. október 13., kedd

Almás rakott csirke:

Hozzávalók:
25×25 formához
  •  1,5 csirkemell filé
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3-4 db alma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg sajt(ementálit használtam)
  • só, bors
  • majoranna
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel és fűszerezzük. Egy sütőtál aljára rakjuk le a szalonna felét, erre reszeljünk vagy karikázzunk fel almát, a sajt 1/3-át, erre helyezzük el a hús szeletek felét. Majd megint almát, sajtot és a maradék húst. Fedjük be a szalonnával. A tejfölt keverjük simára a liszttel és a tojásokkal. Takarjuk be alufóliával és süssük 200 fokon kb.35-40 percig.
Majd távolítsuk el a fóliát, szórjuk rá a maradék sajtot, és hagyjuk ráolvadni. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: