2015. október 12., hétfő

Étcsokis banános bonbon:

Ez megint csak egy könnyen elkészíthető, nagyon egyszerű recept, aminek az egyetlen hátránya, hogy nem lehet eleget csinálni belőle. Nagyon fincsi. Belül édesen krémes, kívül ropogós csoki réteg. Ez az az édesség amiből sosem elég :)
Hozzávalók:
  • 2 db érett banán
  • mogyoróvaj
  • 2 tábla Étcsoki
  • 1 és 1/2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. (ha nem használunk sütőpapírt, a csoki le fog ragadni, míg a papírról szépen le lehet majd húzni)A banánokat vékonyan szeleteljük fel és osszuk két felé. Az első felét kenjük meg mogyoróvajjal és tegyünk rá még egy szelet banánt. Tegyük mélyhűtőbe fél órára. Ezt a lépést muszáj megtenni, különben a banánokat nagyon nehéz lesz csokiba mártani.
Olvasszuk fel a csokit és a olajat, keverjük össze. Két villa segítségével mártsuk a banánokat a csokiba, tegyük vissza a sütőpapírra. Tegyük megint fagyasztóba 1 órára,(menet közben fehér csokival díszítettem),  tároljuk is ott a későbbiekben, fogyasztás előtt pár perccel vegyük ki(kb.5 perc), majd élvezzük az ízeket.Imádom :)




Nincsenek megjegyzések: