2017. november 1., szerda

Anyukám dödölléje:

Az anyukám igazi zalai lány 😊, és ezt a receptet annak idején még onnan hozta. Gyerekkoromban sokszor ettük sült hús mellé, vagy csak kértem hogy süssön magában. Nagy kedvenc a mai napig, csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • víz
  • liszt amennyit felvesz (kb. 25 dkg)
  • zsír (ne helyettesítsünk olajjal)
  •  1 nagy fej vöröshagyma
  • tejföl

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk nagyon vékony karikákra, majd tegyük fel főni annyi sós vízzel,  hogy szűken ellepje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a vízzel együtt! Ha nem várjuk meg, akkor több lisztet fog felvenni, és csak egy ragacsunk lesz.
Szórjunk bele annyi lisztet amennyit felvesz, keverjük el alaposan, a krumplit nem kell külön összetörni.
Zsírozzunk ki egy nagy tepsit, egy evőkanál segítségével tegyünk rá nagy kupacokat, és toljuk 200 fokos sütőbe.
Közben süssük barnára, zsíron a felkockázott hagymát (nem kell apróra vágni), és osszuk el a kupacok tetején. A hagymás zsírt is osszuk el a tetején, attól lesz igazán finom, toljuk vissza a sütőbe, és süssük aranybarnára. Az alja és az oldala legyen finom ropogós. Tejföllel megkenve tálaljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: