2017. november 1., szerda

Aszalt szilvás csirkemell:

Nagyon régi elfelejtett receptet mutatok most, amit most Bódi Margó receptje juttatott eszembe. Régebben a karácsonyi asztal nagy kedvence volt nálunk is, csak az ember mindig valami újdonsággal szeretné meglepni a családot, így feledésbe merülnek a régebbi receptek. Így történt ezzel is. De hála a Pinterestnek és Margónak a hétvégén megint megsütöttem. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, igazi finomság.
Hozzávalók:
2 személyre
  • 1 csomag bacon szalonna
  • kb 50 dkg csirkemell filé
  • 1/2 csomag aszalt szilva
  • só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A közepébe tegyünk 2-3 szem aszalt szilvát, tekerjük fel, és tekerjük köré a bacon szalonnát. Szorosan tegyük egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, és 200 fokon, lefedve süssük 35 percig, majd a fóliát eltávolítva süssük barnára.
Sütőtökös krumplipürével és zöldségekkel tálaljuk.
A püréhez 1:1 arányban főzzük meg a krumplit és a tököt sós vízben, majd szűrjük le és egy kevés margarinnal és tejjel pürésítsük.

Nincsenek megjegyzések: