KEKSZ:

Csokis keksz:
Hozzávalók:
  • 25 dkg puha margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg kakaópor
  • csipet só
  • vanília aroma
  • csoki csepp
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket a sóval, a kakaóval, a porcukorral és a csoki cseppel. Csipkedjük bele a margarint, locsoljuk bele az aromát és jól dolgozzuk össze. Formázunk belőle golyókat, a tenyerünkkel kicsit nyomjuk meg (én a tetejét megszórtam csokival) és egy villával lapítsuk szét.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk 180 fokos sütőbe. Süssük kb. 15-20 percig. Ez nem a megszokott sütési idő, de ennek a kekszeknek kell ennyi. Ha kész, tegyük rácsra és hagyjuk hűlni és száradni.



Dupla csokis keksz:

Hozzávalók:
  • 140 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 100 g fehér csoki
  • 100 g étcsoki
Elkészítés:
A megolvasztott vajat habosra verjük a kétféle cukorral, a tojással és a vanília aromával. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Majd a két tál tartalmát összevegyítjük. A csokit vágjuk kisebb kockákra, és forgassuk a masszához. Egy párat hagytam a tetejére is.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és két evőkanál segítségével készítsünk kupacokat (egy tepsibe 9-et raktam, mert megfognak nőni), és nedves újjal lapítsuk szét őket.
Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig süssük. Vegyük le sütőpapírral együtt a tepsiről és tegyük rácsra hűlni. Hagyjuk egy kicsit száradni.
Amíg hűlt, átmentem egy másik szobába, mire visszaértem (5-6 perc múlva) már a fele eltűnt =D . Hát ilyen fincsi ez a keksz.

Pudingos keksz:

Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg pudingpor(csoki, vanília, eper)
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a cukrokkal. Osszuk két-háromfelé (annyi felé, amennyi színt szeretnénk. Én most kétfelé osztottam) a cukros lisztet, és a margarint is elosztva gyúrjuk össze. A pudingpor összesen legyen 10 dkg pl: én most 2×5dkg...
Tenyerünkkel gyúrjunk diónyi golyókat, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és egy villával kissé lapítsuk szét. Ha nagyon ragad, mártsuk lisztbe a villát. Toljuk 180 fokos sütőbe, és süssük 12-15 percig. Nem baj ha puha, ne hagyjuk a sütőben. Tegyük rácsra hűlni, meg fog száradni.


Csokis-kókuszos keksz:

Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj (margarin tilos)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat habosítsuk a cukrokkal és a tojássárgájával. Fakanállal keverjük hozzá a kakaóport, a lisztet, a kókuszt. Kézzel gyúrjuk össze, ha szükséges adhatunk hozzá még lisztet, vagy ha túl sűrű egy kis tejet. Tegyük minimum fél órára, folpackba csomagolva a hűtőbe.
A tésztából készítsünk gombócokat és lapítsuk ki a kezünkkel vagy kekszpecséttel. 180 fokra melegített sütőben süssük 10-12 percig. A tepsiről húzzuk le a sütőpapírral együtt, és tegyük egy rácsra, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Ez fontos, mert könnyen törik. Ahogy hűl, úgy fog száradni is. Csorgassunk rá olvasztott csokit, vagy mártsuk bele az egyik felét.


Vajas keksz:

Hozzávalók:
(nekem 28 db lett)
  • 1,5 bögre liszt
  • 10 dkg vaj!
  • 1/2 bögre porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • Sweet decor  aprított csokoládé (penny)
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sütőporral, a cukorral,  citromhéjjal és a csokival. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliát, és csipkedjük hozzá a teavajat. Alaposan gyúrjuk össze, nyújtsuk ki. Kiszúróval vagy egy pohárral szaggassunk köröket. A keksz pecsét is szépen megmarad, mert nem dagad meg a keksz. 190 fokra előmelegített sütőben 8 percig süssük. Tegyük rácsra és hagyjuk hűlni.

Kakaós keksz (2):
Hozzávalók:
22 darab
  • 1 bögre liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál rum aroma
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóval, a cukorral, a sóval. Adjuk hozzá a tojást, az aromát és csipkedjük bele a margarint. Gyúrjuk össze alaposan, ha nagyon nem akar összeállni mert száraz, adjunk még egy kis margarint hozzá. Nyújtsuk ki, szaggassunk köröket, nyomjunk bele még kisebb köröket, de ne szúrjuk át, szúrjunk szívószállal lyukakat és kész is van a gombunk =D . Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük 8 percig. Rácson hagyjuk hűlni és száradni.


Oreos keksz:
Hozzávalók:
  • 1/2 csésze vaj (én 10 dkg)
  • 8,5 dkg krémsajt
  • 1 csésze kristálycukor (én 10 dkg porcukor)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 csésze liszt (kb.12 dkg)
  • 1/2 csésze csoki csepp (én 5 dkg)
  • 10 db feldarabolt oreo keksz
Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű vajat és krémsajtot robotgéppel dolgozzuk simára. Adjuk hozzá a vaníliát és a cukrot. Keverjük hozzá a lisztet is, majd fakanálra váltva forgassuk bele a csoki cseppet. Gyúrjunk kis gombócokat, lapítsuk szét, és mindkét oldalát nyomjuk az oreoba. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 190 fokon süssük 12-15 percig. Akkor jó ha kezd pirulni a széle. Azonnal vegyük ki a sütőből ha így van. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Maximum 5 napig tárolható, légmentesen zárható dobozban. Ebből a menyiségből nekem 16 darab lett. A kakaóshoz 1 evőkanál kakaót adtam.


Oreo-s perec:
Hozzávalók:
ebből a mennyiségből 2 nagy tepsi lesz
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek. kukoricaliszt (ettől lesz ropogós)
  • 5 dkg darált dió
  • 4 db darált oreo keksz (a krémmel együtt)
  • 25 dkg margarin (kocka liga)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 40 dkg fehér csokoládé
  • +2 db oreo keksz a díszítéshez
Elkészítés:
Fontos  hogy hideg margarinnal dolgozzunk. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze,az oreot is, majd adjuk hozzá a tojást, a margarint. Alaposan dolgozzuk össze, gyúrjuk nagy gombóccá, majd nyújtsuk ki ne túl vékonyra, kb. 1/2 cm-re. Egy lisztezett perec szaggatóval szúrjuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tesibe.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 10 percig. (Itt kemény még a keksz, de vissza fog puhulni.)Tegyük rácsra hűlni, majd mártsuk olvasztott fehér csokiba, szórjuk meg azonnal darált oreoval. Hagyjuk teljesen megszáradni.
Most nem azért, de nagyon jó lett.


Masnis keksz:

Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • pár csepp vanília kivonat 
  • pár csepp rum aroma
  • 1 tojás+1 a ragasztáshoz
  • 13 dkg liszt
  • 11 dkg liszt+1 ek. kakaópor


Elkészítés:
A cukrot a vajjal és a tojással, robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Keverjük hozzá az aromát is. Osszuk két tálba, az egyikhez adjuk a 13 dkg lisztet, gyúrjuk gombóccá, csomagoljuk fóliába, tegyük hűtőbe.
A massza másik feléhez adjuk a kakaóporral elkevert lisztet és a rum aromát, ezt is csomagoljuk és mehet a hűtőbe. Mind a kettőt hagyjuk pihenni 1 órán keresztül.
Nyújtsuk a fehéret 6 mm-re, a barnát 4 mm-re. Vágjunk 4 fehér csíkot és 3 barnát. 2-2 fehér csík közé tegyünk 1-1 barna tésztát, és a két töltött fehér csík közé tegyük a 3-dik barnát. Ez így elég érthetetlen, de a képek remélem segítenek. A csíkokat addig nyújtsuk, vágjuk, ragasszuk amíg van tésztánk. A lapokat jól össze kevert tojással ragasszuk össze.
Vágjunk kb. 1 cm-es kockákat. Ha elforgatjuk, már ott is vannak a csomagocskáink. A kezünkkel egy kicsit igazgassunk rajtuk. A maradék barna tésztából csináljunk kis háromszögeket, ebből lesz a masni. A maradék fehér tésztából formáljunk kis golyókat, ebből pedig a masni csomója lesz. Ezeket is tojással tudjuk ragasztani.
Toljuk 175 fokra előmelegített sütőbe és 15 percig süssük.



 Sárgarépás-kókuszos keksz:
Hozzávalók:
  • 10 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
  • 2 ek. natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
  • díszítéshez dió vagy csoki
Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 1/2 órára. Formáljunk diónyi gombócokat a tésztánkból, majd tenyerünkkel lapítsuk ki őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. A korongok tetejére nyomhatunk egy-egy szem diót. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és 15 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni. Csokival is meglocsolhatjuk.



Csokis- kókuszos rostkeksz:
Hozzávalók:
  • 7 dkg zabpehely
  • 7 dkg búzakorpa
  • 1 nagy marék kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 ek. kakaópor
  • 10 dkg teavaj
  • 1 tojás
  • folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpelyhet szárazon pirítsuk meg, aprítóval aprítsuk pár másodpercig. Keverjük hozzá a korpát, a kakaót, a kókuszt és a szódabikarbónát. A tojást a vajjal és az édesítővel verjük habosra, és vegyítsük össze az előzőekkel. Gyúrjunk golyókat és lapítsuk ki. (Hogy kb.egyforma nagyok legyenek, a lapítás után egy közepes méretű pogácsa szaggatóval formáztam, és még egy kicsit lapítottam rajta.)
Melegítsük a sütőt 180 fokra, és süssük meg 8 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.




Csiga keksz:
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • kb. 1/2 doboz kis tejföl
  • vanília kivonat
  • kakaópor

Elkészítés:
A lisztbe keverjük bele a sütőport és a cukrot, majd a tojásokat, a vajat és a tejfölt. Jól gyúrható tésztát kell kapnunk. Osszuk ketté a tésztát, az egyikhez keverjünk 1 teáskanál vaníliát, a másikhoz 1 ek. kakaóport. Mind a kettőt nyújtsuk ki, külön-külön, majd egymásra téve a két lapot, megint nyújtsunk egy kicsit. Szorosan tekerjük fel, csomagoljuk fóliába, tegyük 1 órára hűtőbe.
A fóliából kicsomagolva szeleteljük fel, toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb.10 percig. Rácsra szedve hagyjuk hűlni, száradni.

Vaníliás keksz:
 Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt(ettől lesz igazi vaníliás keksz állaga)
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat (csak a Dr.Oetker igazán vaníliás)
  • 2 közepes tojás sárgája
  • 1 tk. sütőpor
  •  1 tábla étcsoki


Elkészítés:
A liszteket, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a sót keverjük össze. A szoba hőmérsékletű margarint forgassuk meg az aprítógépben, majd tegyük mellé a kivonatot, a sütőport(igen, ezt is ide) a tojás sárgáját, és forgassuk tovább. Dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal, formáljunk gombócot belőle (ha nem áll össze tegyünk hozzá egy nagyon pici vizet), folpakkal fedjük le és tegyük fél órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán, 1 cm-re, és kiszúróval vagy két pohár segítségével szaggassuk ki a tésztát, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. 10 perc után már figyeljünk rá oda, ha már kezd egy szint kapni, azonnal vegyük ki.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd az alját mártsuk csokiba. Tegyük vissza a sütőpapírra, ha megdermed a csoki, majd szépen le lehet húzni majd a papírról.

Ferrero keksz:
Hozzávalók:
  • 14 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek. tej
  • 1 kiskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg sótlan mogyoró
  • mogyorókrém (nutella)

Elkészítés:
A lisztet és a kakaóport keverjük össze. A tojást válasszuk ketté, a sárgáját keverjük ki a cukorral, a tejjel és a vaníliával. Adjuk a liszthez. A szoba hőmérsékletű margarint csipkedjük hozzá és alaposan gyúrjuk össze, tegyük fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe.
Gyúrjunk diónyi gombócokat belőle, mártsuk tojásfehérjébe, majd a durvára darált mogyoróba. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a közepébe nyomjunk egy mélyedést, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 15-18 percig. Puha lesz a keksz, de ahogy hűl, úgy fog kiszáradni. Amint kivettük, még melegen nyomjuk be a mélyedést még egyszer. Várjuk meg hogy kihűljön és töltsük meg mogyorókrémmel.
 Pilóta keksz:
Hozzávalók:
a kekszhez:
  • 180 g liszt
  • 60 g kukoricaliszt(finomliszt is jó, de a kukoricától omlósabb lesz)
  • 30 g kakaópor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 180 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 teáskanál tejföl
a csokis töktelékhez:
  • 150 g étcsoki
  • 100 g habtejszín
  • 1 teáskanál margarin
  • 4 tk. méz
  • ízlés szerint rumaroma
Elkészítés:

A kekszhez a mennyiségeket szedjük ketté, és külön tálban gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyik tálban a világos, a másikban a sötét részt készítsük el. Annyi különbséggel, hogy az egyikbe kakaóport tegyünk, a másika vaníliás cukrot.
Mérjük ki a lisztet, a kukoricalisztet, a kakaóport/vaníliás cukrot, és a vajat. Szitáljuk bele a porcukrot, és kézzel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyúrjuk össze. Ha nem állna össze, adjunk hozzá 1-2 teáskanál tejfölt, és dolgozzuk hozzá. Csomagoljuk mind a két gombócunkat alufóliába, és tegyük minimum fél órára a hűtőbe.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra, és kerek szaggatóval kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét (a sötét részt) kisebb, virág alakú kiszúróval mintát nyomtam, de ezt nem muszáj.
 A korongokat, sütőpapírral bélelt, 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük. (20-20 darab korongom lett).
A csokikrémhez a tejszínt a mézzel forraljuk fel, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a darabokra tört csokit, a rumaromát, és a margarint. Teljesen hűtsük ki. Kiskanál segítségével tegyünk a két keksz közé. 1 nap után fog igazán összeállni a keksz és a krém.
Jó nassolást kívánok... :)


Nincsenek megjegyzések: