Óriási sikere volt ennek a tortának itthon. Finom, puha édesség. Egy szelet ebből sajna nem elég, így lőttek a fogyókúrámnak. Brühühü ... 3 szeletet toltam be, még kimondani is sok :O . De tényleg nagyon finom. Nincs sok macera, max. 10 perc alatt összedobható. Csak egy baj van vele, hogy meg kell várni amíg kihűl. A receptet már régebb óta ismertem, de a meggyes réteget a mini pitém ihlette. Ugyanúgy csináltam itt is a meggyet a tetejére.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 12 dkg búzadara
- 3 tojás
- 8 dkg cukor (én most folyékony édesítő)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3/4 üveg meggybefőtt lével együtt
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag pudingpor
- vékony csoki darabkák (pennyben vásárolt)elhagyható
A tejet a vajjal forraljuk össze, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a darát, hagyjuk hűlni amíg a többi elkészül. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük ki a cukrokkal, a fehérjét verjük kemény habbá a sóval. (Ha folyékony édesítőt használunk, azt a végén keverjük ízlés szerint a grízes masszához.)
Először a sárgáját keverjük fakanállal a masszához, majd a tojáshabot óvatosan 2-3 részletben. Kivajazott 18 cm-es kapcsos formába öntjük,(ennél a pontnál tettem bele vékony csoki darabkákat és kevertem bele márványozva) és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre. Amíg sül készítsük el a tetejét. A meggyet a levével és a cukorral együtt forraljuk fel. A pudingport keverjük el 1 dl hideg vízzel, és sűrítsük be vele a meggyet. Kenjük a tortánk tetejére és toljuk vissza a sütőbe 15 percre. Ha kész hagyjuk hűlni, és tegyük maja pár órára a hűtőbe amíg teljesen kihűl. Nagyon nyami =D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése