2016. február 7., vasárnap

Eperzselés pohárkrém:

Nagyon könnyed, hűsítő frissesség az ízlelőbimbóknak. A joghurtos rész is és az eperzselé is tökéletes. Nálam ez most, elő Valentin napi meglepi volt a páromnak.

Hozzávalók:
  • 4 dl eperpüré
  • 6 db lapzselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 kis poharas joghurt (én laktózmentes)
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • szívecskés kakaós keksz
Elkészítés: 
Az eperpürét készen is vehetjük vagy az epret pürésítsük. Ezt melegítsük össze a vaníliás cukorral, ízlés szerint tegyünk hozzá kristálycukrot. A zselatinlapokat áztassunk hideg vízbe, nyomkodjuk ki és 3 db-ot keverjünk a püréhez. Öntsük poharakba. Ha azt szeretnénk hogy ferde legyen a pürénk a pohárban, akkor a poharakat, ferdén állítsuk muffin formába és így tegyük a hűtőbe dermedésig. A joghurtokat öntsük egy lábosba, melegítsük fel ízlés szerint cukorral. A maradék 3 kinyomkodott zselatint keverjük a joghurtba. Reszeljük bele a citromhájat is. Ezt ellenkező irányba döntött poharakba öntsük, és hagyjuk 1 éjszakát pihenni a hűtőben. Másnap díszítsük keksz morzsával és szívecskével =D


forrás: pinterest

Nincsenek megjegyzések: