2017. január 29., vasárnap

Zabpelyhes-céklás süti:

Nagggyon finom. Tele van mindenféle földi jóval. Van  benne répa, dió, alma, meggy, cékla, és ami még jó hogy alig van benne liszt, inkább zabpehely. Nagyon finom szaftos sütemény. Itthon is, és a melóhelyen is nagy sikere volt. Ami még nagyon jó, hogy nincs vele semmi macera, csak össze öntöd és megsütöd.
Hozzávalók:
  • 1 db közepes cékla
  • 1 db nagyobb alma
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1/4 üveg meggybefőtt
  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • 8 dkg liszt
  • 2 kiskanál fahéj
  • 4 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 50 g barna cukor (bármilyen édesítő)
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
Elkészítés:
A megtisztított almát, céklát, répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Ha az alma nagyon leveses, nyomkodjuk ki) Adjuk hozzá a mazsolát, a meggyet, a tojásokat és az olajat.
Egy másik tálba keverjük el a lisztet a sütőporral a zabpehellyel, a fahéjjal, a cukorral, a durvára darált dióval és a sóval.
A két keveréket keverjük össze egy fakanállal, és öntsük sütőpapírral bélelt formába.
Toljuk 160 fokra melegített, légkeveréses sütőbe, és süssük kb. 40 percig. Végezzünk tűpróbát, ha ragacsos toljuk vissza még 10 percre. (Nekem a 40 elég volt)



a recept innen

Nincsenek megjegyzések: