Hétvégén ez a csoda volt nálunk a desszert. Hihetetlen finom így együtt. Próbáljátok kin nem fogtok csalódni.
Elkészítés:
Hozzávalók:
450 g túró
180 g cérnametélt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 cs. réteslap
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 csésze mirelit erdei gyümölcs
fahéj
barna nádcukor
1 ek.étkezési keményítő vagy
1 ek. vaníliás pudinpor
1 ek. vaníliás pudinpor
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, csepegtessük le, és keverjük el a vaj felével.
A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük el a cukrokkal, adjuk a túróhoz. Keverjük hozzá a citromot, a mazsolát és a tejfölt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a túróhoz. Az egészet keverjük össze a tésztával.
Egy közepes méretű tepsibe fektessünk 1 db réteslapot, ezt kenjük le olvasztott vajjal, tegyünk rá még egy lapot, ezt is kenjük le vajjal és fedjük le még egy lappal. Erre öntsük a túró masszát, amit megint lefedünk egy tészta lappal, amit lekenünk vajjal és úgy rétegezzük mint az alján.
Toljuk 170 fokos sütőbe, süssük aranybarnára.
A szószhoz a gyümölcsöt kb. 1/2 csésze vízzel tegyük fel főni. Ha már meleg, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat. A keményítőt keverjük el nagyon kevéske vízzel, és ha már felforrt a gyümölcs, öntsük hozzá. Pár perc alatt főzzük sűrűre.
Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése