- 25 dkg apró szemű zabpehely
- 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 4 db tojás
- 4 ek. porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. olaj
- 1 db citrom reszelt héja
- lekvár
Elkészítés:
A zabpelyhet a porcukrot a citromhéjat és a sütőport összekeverjük. A tojást a vajjal és az olajjal habosra keverjük majd a zabpelyhes keverékhez öntjük. Alaposan össze dolgozzuk és hűtőbe tesszük hogy a zabpehely meg tudja szívni magát a nedvességgel. Gyúrjuk össze, és nyújtsuk ki. Ha nagyon ragad, adjunk hozzá még zabpelyhet, ha még mindig akkor egy kevés lisztet. Nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra, szúrjuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süssük kb.12-15 percig, hagyjuk hűlni, végül ragasszuk össze lekvárral a korongokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése