Nagyon-nagyon finom lett ez a sütike. Mikor olvastam róla, nem csak az tetszett benne hogy xilittel készül (természetesen porcukorral is elkészíthető), hanem leginkább a teljes kiőrlésű liszt miatt próbáltam ki. És csak azt mondhatom hogy nagyon megérte, mert fantasztikus.
Hozzávalók:
a pudinghoz:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek. xilit (vagy kristálycukor)
a tésztához:
- 3 db "M"-es tojás
- 1 csipet só
- 125 g xilit (vagy porcukor)
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt (lehet telj. kiőrlésű tönkölybúza is)
- 8 g sütőpor
- 4 ek. víz
- 2 ek. kakaópor
- bármilyen gyümölcs (nektarin, meggy)
Elkészítés:
A pudingot a szokott módon elkészítjük a megadott tej és cukor mennyiséggel. Addig hagyjuk hűlni, amíg teljesen ki nem hűl.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük hozzá a vizet, a sütőport, a kakaóport és a lisztet. Végül óvatosan, fakanállal, több részletben forgassuk hozzá a tojás habot. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (25*19 cm), és teáskanálnyi pöttyöket szórjunk szét a tetején, és erre tegyük a kockára vágott gyümölcsöt. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Ha kész, rácson hagyjuk hűlni, majd porcukorral csinosíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése