2016. augusztus 19., péntek

Gyümölcsös-pudingos piskóta, teljes kiőrlésű lisztből:

Nagyon-nagyon finom lett ez a sütike. Mikor olvastam róla, nem csak az tetszett benne hogy xilittel készül (természetesen porcukorral is elkészíthető), hanem leginkább a teljes kiőrlésű liszt miatt próbáltam ki. És csak azt mondhatom hogy nagyon megérte, mert fantasztikus.
Hozzávalók:
a pudinghoz:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek. xilit (vagy kristálycukor)
a tésztához:
  • 3 db "M"-es tojás
  • 1 csipet só
  • 125 g xilit (vagy porcukor)
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt (lehet telj. kiőrlésű tönkölybúza is)
  • 8 g sütőpor
  • 4 ek. víz
  • 2 ek. kakaópor
  • bármilyen gyümölcs (nektarin, meggy)
Elkészítés:
A pudingot a szokott módon elkészítjük a megadott tej és cukor mennyiséggel. Addig hagyjuk hűlni, amíg teljesen ki nem hűl.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük hozzá a vizet, a sütőport, a kakaóport és a lisztet. Végül óvatosan, fakanállal, több részletben forgassuk hozzá a tojás habot. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (25*19 cm), és teáskanálnyi pöttyöket szórjunk szét a tetején, és erre tegyük a kockára vágott gyümölcsöt. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Ha kész, rácson hagyjuk hűlni, majd porcukorral csinosíthatjuk.


Nincsenek megjegyzések: