Tegnap borsólevest készítettem, és zabpehelylisztből csináltam bele a csipetkét. Nem is gondoltam volna hogy ennyire finom. Egy kis fazék levest főztem, így a receptet 1:1 írom.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 4 ek. víz
- 1 kávéskanál só
- bors
- 1 teáskanál petrus
- 4-5 ek. zabpehelyliszt (amennyit felvesz, jól szaggatható állagot kell kapni)
Egy tálban a tojásokat a sóval, borssal, pertussal és a vízzel habosra verem egy habverővel. Majd kanalanként hozzákeverem a zabpehelylisztet, amíg eléri a megfelelő állagot.
Majd két kanál segítségével beleszaggattam a levesbe, pár percig hagytam főni, és kész.
Ha nokedlit készítünk, 4 tojáshoz 1dl vizet és kb. 35-40 dkg zabpehelylisztet keverjünk(sűrű tésztát kapjunk) és sós lobogó vízbe szaggassuk ki, nokedli szaggató segítségével(bár én most kanállal szaggattam).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése