2015. május 13., szerda

Gulyásleves:

Hozzávalók:
  • 1 kg marhahús
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 4 nagyobb burgonya
  • 1db vöröshagyma
  • só, bors, majoránna
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • gulyáskrém vagy vegeta
  • paradicsom, tv paprika
Elkészítés:
A vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg, tegyük rá az előző este kockára vágott,  húspuhítóval megszórt marhahúst, és pirítsuk meg minden oldalát. Szórjuk meg pirospaprikával, borssal, köménnyel és egy kis gulyáskrémmel, majd engedjük fel vízzel úgy, hogy az ellepje. Sózzuk meg, és készítsünk belőle pörköltet.
Ha megpuhult a husink, engedjük a fazekat tele vízzel, adjuk hozzá a felkarikázott répákat, és kockázott zellert. Tegyünk bele paradicsomot, tv paprikát, még sót, borsot, majorannát és őrölt kömény (a köményből tegyünk bátran). Amikor már puha a zöldség is, tegyük bele a kockára vágott burgonyákat. Ha megfőtt, gyúrjunk 2 tojásból és lisztből csipetkét, és szaggassuk bele, főzzük még egy pár percig, és kész is.


Nincsenek megjegyzések: