Gyermekkorom nagy kedvence...és ez a láz a mai napig tart. Egyszerűen imádom.
Van egy kifőzde, ahová néha-néha kijárok a munkahelyről ebédelni, épphogy csak belépek már szólnak előre:
-Szia! Van paradicsomos húsgombóc!
-Szia! Igen, azért jöttem (válaszolom fülig érő szájjal) :-))
Van egy kifőzde, ahová néha-néha kijárok a munkahelyről ebédelni, épphogy csak belépek már szólnak előre:
-Szia! Van paradicsomos húsgombóc!
-Szia! Igen, azért jöttem (válaszolom fülig érő szájjal) :-))
Hozzávalók:
- 500 g darált hús (én csirkemellből csináltam)
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- 100 g rizs
- só, bors, pirospaprika
a paradicsom szószhoz:
- olaj
- liszt
- 500 g paradicsompüré
- só, bors, cukor
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a tojással, a rizzsel, sóval, borssal, és az előre megdinsztelt pirospaprikás hagymával.
Jól össze dolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle. Bő sós vagy leveskockás vízbe 1 órát főzzük lassú tűzön. Ha megpuhultak, szedjük ki egy tálba, és készítsük el a szószt. Egy lábasban készítsünk az olajból és lisztből rántást, majd adjuk hozzá a paripürét, és engedjük fel a gombócos víz kb. felével. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és édesítsük ízlés szerint. Szedjük bele a gombócokat, még egyet forraljunk rajta, és kész is.
Jól össze dolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle. Bő sós vagy leveskockás vízbe 1 órát főzzük lassú tűzön. Ha megpuhultak, szedjük ki egy tálba, és készítsük el a szószt. Egy lábasban készítsünk az olajból és lisztből rántást, majd adjuk hozzá a paripürét, és engedjük fel a gombócos víz kb. felével. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és édesítsük ízlés szerint. Szedjük bele a gombócokat, még egyet forraljunk rajta, és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése