- 10 dkg köles
- 3 dl víz
- édesítőszer (ízlés szerint)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 púpozott ek. holland kakaópor
- 1 narancs kifacsart leve (vagy grapefruit)
- reszelt citromhéj
- 5-6 csepp mandulaaroma
Főzzük meg a kölest a vízben és a narancslében (én grapefruitlé-t használtam, mert kevesebb a cukor tartalma). Amikor már langyos a víz, beletesszük az édesítőt, a kakaóport, a citromhéjat és az aromát. Kb. 20 percig főzzük, és sűrűn kevergessük, nehogy leégjen.
Ha kész, várjuk meg amíg kihűl (most is keverhetünk bele kókuszreszeléket), formázzunk gombócokat és hempergessük meg kókuszreszelékben. A közepébe rejtettem 1-1 szem meggyet ... :) hogy azért megmaradjon a habzsi-dőzsi élmény... :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése