2015. május 26., kedd

zabkorpás palacsinta:


Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 6 ek. zabkorpa
  • 3 dl tej (én zabtejet használtam)
  • csipet só
  • kevés édesítőszer
  • kókuszolaj vagy olíva a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük, és hozzáadjuk a zabkorpát, a tejet, a sót és az édesítőt. Fél órát pihentessük.


Minden egyes palacsinta sütése előtt keverjük fel a masszát mert leül az aljára, és minden palacsinta előtt mártsunk az olajba papírtörlőt, és ezzel kenjük ki a serpenyőnket. Óvatosan fordítsuk a palacsintát, mert elég könnyen szakad. Én most diétás áfonyás lekvárral töltöttem meg...hát...erről a zabkorpás palacsintáról sem gondoltam volna hogy ennyire finom :))
És mivel nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, így cukrosok is fogyaszthatják :)

Nincsenek megjegyzések: