Nem tudom, ti hogy vagytok a szaloncukorral, de nálunk mindig meg marad. Pedig gyerekkoromban még a fáról is le ettük, és a csupasz papír lógott rajta. Imádtuk. Hogy most mi van, nem tudom, de egy biztos, hogy ebben a sütiben a legjobb helye van. A receptet évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől kaptam, és midig sikerem van vele.
(sütés nélkül)
- 25 dkg darált keksz
- 1 csomag zselés cukorka (vagy szaloncukor)
- 1 csomag mazsola (most aszalt vörösáfonya)
- dió vagy mogyoró
- tört keksz
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A kekszet és a diót összetörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 1/2 -1 rama margarin
- rum
Ha ez kész,az egészet összegyúrjuk, alufóliával bélelt őzgerinc formába simítjuk, és pár órán át a hűtőben pihentetjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése