2015. február 27., péntek

Keksz szalámi zselés cukorkával

Nem tudom, ti hogy vagytok a szaloncukorral, de nálunk mindig meg marad. Pedig gyerekkoromban még a fáról is le ettük, és a csupasz papír lógott rajta. Imádtuk. Hogy most mi van, nem tudom, de egy biztos, hogy ebben a sütiben a legjobb helye van. A receptet évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől kaptam, és midig sikerem van vele. 


(sütés nélkül)
  • 25 dkg darált keksz 
  • 1 csomag zselés cukorka (vagy szaloncukor)
  • 1 csomag mazsola (most aszalt vörösáfonya)
  • dió vagy mogyoró
  • tört keksz
Elkészítés:
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A kekszet és a diót összetörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 1/2 -1 rama margarin
  • rum
Az utóbbi hozzávalókat lassú tűzön összefőzzük(pár percig).
Ha ez kész,az egészet összegyúrjuk, alufóliával bélelt őzgerinc formába simítjuk, és pár órán át a hűtőben pihentetjük


Nincsenek megjegyzések: