2017. január 26., csütörtök

Pudingos palacsinta torta:

Ezt a receptet nagyon rég találtam egy kis alakú recept füzetben, talán receptözön lehetett a neve. Már nem tudom, mert én csak azt az egy lapot téptem ki belőle, és tettem félre amin ez fincsi torta leírása volt. Nyáron szoktam inkább elkészíteni, de kaptam ajándékba egy "csomó" pudingport, így egyből eszembe jutott ez a recept. Hétvégén csináltam is jó nagy adagot. Ez tényleg nagy adag, nyugodtan felezhetitek. Íme a végeredmény:
Hozzávalók:
28 cm-es formához
  • 1 cs. babapiskóta
  • 2 cs. főzős vaníliás pudingpor
  • 2 cs. főzős csokoládés pudingpor
  • 1 cs. főzős puncs ízű pudingpor
  • 2 l tej
  • 1 üveg meggybefőtt (a levére is szükség lesz)
  • 12 evőkanál cukor
  • 8-9 db kakaós palacsinta

Elkészítés:
Langyosítsunk meg egy kevés tejet, és forgassuk bele hirtelen a babapiskótát (ne áztassuk el). Tegyük sütőpapírral bélelt formába. A vaníliás pudingból, 9 dl tejből és 4 ek. cukorból főzzünk pudingot. Még melegen öntsük a piskótára. Hagyjuk kb.20 percet pihenni.
Közben süssük meg a palacsintákat, töltsük meg kakaóporral.
Főzzük meg a csokis pudingot is a porból, 9 dl tejből és 4 ek, cukorból. Nagyon keveset kenjük a vaníliás részre, erre tegyük sorba, egymás mellé a palacsintákat, és öntsük rá a maradék kész pudingot. Megint pihentessük kb.20 percig.
Szűrjük le a meggyet, de a levét fogjuk fel egy tálba. A meggyszemeket osszuk el a torta tetején. A levét a puncs ízű pudingporral és 4 ek cukorral főzzük sűrűre, és simítsuk a tetejére. Tegyük pár órára hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések: