2015. február 26., csütörtök

Anyós sajtos kiflije:



Hozzávalók:
  •  70 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kefír
  • 2 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 8 cipót formálunk belőle. Nem kell keleszteni. A cipókat egyenként kör alakra, vékonyra nyújtjuk. 4-et lekenünk sózott margarinnal, a másik 4-et ráfektetjük. A köröket átlósan 8 vagy 16 cikkre vágjuk, és kiflit formálunk belőle, nem kell görbíteni. Kivajazott tepsibe tesszük, és letakarva 1 órán át kelesztjük. Utána megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: