2015. április 20., hétfő

Gyümölcstorta:

Végre itt az eper szezon!
Kezdésnek epres gyümölcstortát készítettem.
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor(cukrozatlan)
  • kevés sütőpor, vagy szódabikarbóna
  • 1 cs. főzős vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • eper
  • 1 cs. tortazselé
Elkészítés:
A tojásokat szedjük ketté. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük ki cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, majd a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet. Óvatosan, 2, 3 részletben fakanállal forgassuk bele a habot.
Toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe, 2 perc után vegyük le a hőfokot 180 fokra és süssük 20 percig.


Készítsük el a vaníliás pudingot, a zacskó hátoldalán lévő leírás szerint. Kenjük rá a kihűlt tésztánkra, majd a megmosott, félbevágott epreket helyezzük el a tetején.
A tortazselét megint csak a hátoldalon lévő leírás szerint készítsük el, oszlassuk ek a tetjén, és tegyük hátőbe 2-3 órára.
A tortánkat rétegezve is elkészíthetjük, csak akkor magasabb falú tortaformára lesz szükség. Duplázzuk a mennyiségeket, és a tésztánkat vágjuk félbe, hogy kettő legyen. A forma aljára tegyünk egy tésztát, kenjük meg pudinggal, majd tegyük rá a másik tortalapot, megint puding. Most jöhet a gyümölcs és a zselé.
Nagyon szép és finom torta lesz a végeredmény... :-)


Nincsenek megjegyzések: