Lencsefőzelék:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3ek. liszt
- 1 dl olaj
- 2 babérlevél
- 1/2 kis pohár tejföl
- 1ek. mustár
- 1ek. cukor
- ecet
- pirospaprika, só
Áztassuk a lencsét 3-4 órát, majd tegyük fel főni. Forraljuk fel, sózzuk meg, tegyük bele a babérlevelet, a vöröshagymát(egyben) és fedő alatt főzzük puhára.Közben csináljunk kevés cukorral megpirított, fokhagymás, pirospaprikás rántást. Ha a lencse megpuhult, ezzel rántsuk be a ragut. Keverjük hozzá a tejfölt, és ha kell sózzuk meg. Mustárral, cukorral, ecettel ízesítsük, és jól forraljuk át. Akkor jó, ha a felhasznált fűszerektől kissé pikáns.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése