2015. április 15., szerda

Lencsefőzelék:

Lencsefőzelék:


Hozzávalók:
  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3ek. liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 babérlevél
  • 1/2 kis pohár tejföl
  • 1ek. mustár
  • 1ek. cukor
  • ecet
  • pirospaprika, só
Elkészítés:
Áztassuk a lencsét 3-4 órát, majd tegyük fel főni. Forraljuk fel, sózzuk meg, tegyük bele a babérlevelet, a vöröshagymát(egyben) és fedő alatt főzzük puhára.Közben csináljunk kevés cukorral megpirított, fokhagymás, pirospaprikás rántást. Ha a lencse megpuhult, ezzel rántsuk be a ragut. Keverjük hozzá a tejfölt, és ha kell sózzuk meg. Mustárral, cukorral, ecettel ízesítsük, és jól forraljuk át. Akkor jó, ha a felhasznált fűszerektől kissé pikáns.

Nincsenek megjegyzések: