A fanta szeletet mindenki ismeri.... itt egy kis újítás, a kólás szelet.
a tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 ek. kakaópor
- 12 ek. cola
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 8 ek. cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 7 dl cola
- 8 ek. cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a megolvasztott margarint, a kakaóport és a kolát. A lisztet keverjük össze a sütőporral és adjuk a masszánkhoz. Végül a fehérjét verjük kemény habbá, és két részletben óvatosan forgassuk az előbbiekhez. Öntsük egy kivajazott tepsibe, süssük 180 fokon 25 percig.
A krémhez a pudingot készítsük el a zacskón lévő leírás szerint, majd a tűzről félrehúzva keverjük bele a margarint, majd a kókuszt. Kenjük rá a piskótára és tegyük hűtőbe amíg a kólás részt elkészítjük.
A kólában főzzük meg a csokis pudingot a cukorral együtt, öntsük a sárga rész tetejére, és egyengessük el. A tetejét francia drazséval díszítettem.
Tegyük egy teljes éjszakára a hűtőbe. Ezt tartsuk be, mert csak hidegen finom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése