2015. április 10., péntek

Húsvét utáni csirkemell:

Remek húsvét utáni fogás ha maradt még sonka, és már unalmas reggeliként fogyasztani. Készítsünk belőle főfogást...
Hozzávalók:
  • 4-6 szelet csirkemell
  • 4 dkg liszt
  • 5 ek. olaj
  • 20-25 dkg füstölt-főtt húsvéti sonka
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj
  • 2-3 db főtt tojás
besamelmártáshoz:
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • fél mokkás só, bors
  • késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet kissé kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük. A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát lepirítjuk, összeforgatjuk a tojással, és minden szelet húsra kis halmot rakunk.
A besamelmártáshoz a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk,kevergetve megforrósítjuk(ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval. Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk.
Végül a maradék vajat rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
 Fantasztikus...

Nincsenek megjegyzések: