Remek húsvét utáni fogás ha maradt még sonka, és már unalmas reggeliként fogyasztani. Készítsünk belőle főfogást...
Hozzávalók:
- 4-6 szelet csirkemell
- só
- 4 dkg liszt
- 5 ek. olaj
- 20-25 dkg füstölt-főtt húsvéti sonka
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
- 2-3 db főtt tojás
besamelmártáshoz:
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- fél mokkás só, bors
- késhegynyi szerecsendió
A csirkemellet kissé kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük. A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát lepirítjuk, összeforgatjuk a tojással, és minden szelet húsra kis halmot rakunk.
Fantasztikus...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése