2016. augusztus 19., péntek

Köles császármorzsa:

Tök jó hogy kölesből is már annyiféle édességet lehet készíteni, ami nem csak egészséges, de finom is. Nekem nagyon bejött ez a recept. A recept Annától van.
Hozzávalók:
  • 20 dkg köles
  • 4 dl víz
  • 4 dl tej
  • pici só
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • lekvár
Elkészítés:
A köles nagyon alaposan mossuk meg. Egy lábosban a tejjel és a vízzel együtt puhára főzöm egy pici sóval (alacsony hőfokon, lefedve). Hagyjuk hűlni, ha összeállna, egy villával morzsoljuk szét.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk hozzá, a fehérjéből pici sóval verjünk kemény habot, de még ne adjuk hozzá. Előbb még a citromhéjat és a vaníliás cukrokat keverjük bele, majd több részletben, fakanállal forgassuk hozzá a habot. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben, öntsük rá a habos kölest, pár másodpercig hagyjuk, majd fakanállal addig kevergessük amíg zsenge, morzsalékos lesz. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki. A tűzről húzzuk félre, fedjük le, pár percig pihentessük. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: