Ez a kenyér kb. 10 éve mindig ott van a karácsonyi asztalon.
Elkészítés:
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kis doboz tejföl
- 3 tojás
- 17 dkg vaj
- 3 ek. kakaó
- 20 dkg aszalt gyümölcs
- 10 dkg csoki
- vanília aroma
- rum aroma
Elkészítés:
A lisztet, a sót, a porcukrot, a sütőport, a narancshéját és az aszalt gyümölcsöt egy tálban össze vegyítjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat és az olvasztott vajat és elkeverjük.
A tésztát ketté osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport
(lehet
kakaó nélkül is, akkor egyszínű lesz) és a rum aromát, a másikhoz a
vaníliát adjuk. Az őzgerinc formát kivajazzuk (a papírt nem kell),
és a masszákat váltakozva bele kanalazzuk.Csak háromnegyedik öntsük,
mert
nagyon megemelkedik. 180 fokon 25 percig sütjük, majd további 20-25
percig 160 fokon. Tű próbát végezzünk. Ha kihűlt, olvasszunk a tetejére
csokoládét, díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése