2017. február 6., hétfő

Sütőporos fánk:

Megtaláltam a legfinomabb fánk receptet. Az az igazság, hogy nem vagyok egy nagy fánk rajongó, mert mindig kiérzem az élesztő ízét. De ez a fánk tökéletes. Nincs benne élesztő. nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. A receptért köszönet Andinak.


Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg tejföl
  • pár csepp rum aroma


Elkészítés:
A lisztet keverjük el a sóval, a sütőporral.
A tojást keverjük ki a cukrokkal, a tejföllel és az aromával. (Az aroma nagyon sokat dob az ízén). Majd dolgozzuk össze a sütőporos liszttel. Ha lágy a tészta, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
Nyújtsuk ki kb. 0,5 cm-re, szaggassuk ki egy pohárral, szúrjuk ki a közepét (én egy kupakot használtam), és süssük ki bő olajban, közepes hőfokon. Nagyon hamar megsül, vigyázunk hogy ne égessük meg.



Nincsenek megjegyzések: