2016. február 7., vasárnap

Pirított tészta,illatos-omlós csirkével:

Ezt a receptet, pontosabban az illatos-omlós csirkét az origo-n találtam. Azt írta az emberke hogy ez az igazi, ez az amit a kínai éttermekben lehet kapni. Sokszor olvassuk ezt és még sem lesz olyan. De annyira guszta volt a fénykép a husiról, hogy úgy döntöttem megcsinálom. És tényleg....ez az igazi. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető és tényleg olyan mint az étteremben.
A tészta receptet már régebben találtam, a forrást már nem tudom megmondani.
Hát..én még ma reggel is a hatása alatt vagyok, olyan finom volt :)
Hozzávalók:
a tésztához
  • 20 dkg káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g spagetti tészta
  • olívaolaj
  • 2 ek. szójaszósz


 Elkészítés:
A káposztát hosszában metéljük (én a káposztát,gyomor bajok miatt most kihagytam), a répát hosszúkás téglalapokra szeleteljük. A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg. (A szójaszósz is sós) A zöldségeket wokban vagy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk ropogósra, adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
A tésztát öblítsük le és keverjük a zöldséghez és locsoljuk meg bőven szójaszósszal. Alaposan keverjük össze és pirítsuk még egy pár percig. Kevés petrussal megszórtam a tetejét.
Hozzávalók:
a húshoz
  • 1/2 kg csirkemell filé
  • 3 tojásfehérje
  • 5 ek. keményítő
  • só, bors 

Elkészítés:
A tojásfehérjét villával felverem, sózom, borsozom és alaposan hozzákeverem a keményítőt. A csirkemellet vékonyra szeletelem, megsózom és megforgatom a masszában. Végül forró olajban kisütöm és felszeletelem.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: