Ezt a receptet Tücsökbogár konyháján találtam, amiért millió puszi jár neki. Ahogy megláttam a receptet, tudtam hogy ezt meg akarom csinálni... és igen...ugyan olyan perec, mint amit a moziban lehet kapni. Mi is mindig veszünk a kukorica és a kóla mellé. Olyan fincsi és puha :)
A tészta összeállítását én másképp csináltam, nekem így egyszerűbb volt.
Elkészítés:A tészta összeállítását én másképp csináltam, nekem így egyszerűbb volt.
- 40 dkg kenyérliszt
- 10 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl meleg víz
- 5 dkg cukor
- 5 dkg tejpor
- 1,5 kanál só
- 1 db tojás+1db a lekenéshez
- 5 dkg vaj
- 10 dkg napraforgómag
A langyos vízbe tegyük bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt és futtassuk fel. Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket a sót, a tejport. Adjuk hozzá a tojást, a vajat, és öntsük rá az élesztős vizet. Jó alaposan gyúrjuk meg a tésztát. Én dagasztani mindig a sütőben szoktam, sokkal gyorsabb. Tegyük egy tepsibe, takarjuk le egy be nedvesített konyharuhával, és kelesztő programon vagy 40 fokon kelesszük kb. 30 percig. Ha megkelt, vegyük ki a sütőből és gyúrjuk át. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
Osszuk 8 részre és sodorjunk kb.90cm-es hurkákat, és formáljuk pereccé. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk pihenni 1/4 órát. Kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a napraforgómaggal. Toljuk 210 fokos sütőbe és 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése