2016. február 6., szombat

Mozi-s perec:

Ezt a receptet Tücsökbogár konyháján találtam, amiért millió puszi jár neki. Ahogy megláttam a receptet, tudtam hogy ezt meg akarom csinálni... és igen...ugyan olyan perec, mint amit a moziban lehet kapni. Mi is mindig veszünk a kukorica és a kóla mellé. Olyan fincsi és puha :)
A tészta összeállítását én másképp csináltam, nekem így egyszerűbb volt.
Hozzávalók:
  • 40 dkg kenyérliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl meleg víz
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg tejpor
  • 1,5 kanál só
  • 1 db tojás+1db a lekenéshez
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg napraforgómag
Elkészítés:
A langyos vízbe tegyük bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt és futtassuk fel. Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket a sót, a tejport. Adjuk hozzá a tojást, a vajat, és öntsük rá az élesztős vizet. Jó alaposan gyúrjuk meg a tésztát. Én dagasztani mindig a sütőben szoktam, sokkal gyorsabb. Tegyük egy tepsibe, takarjuk le egy be nedvesített konyharuhával, és kelesztő programon vagy 40 fokon kelesszük kb. 30 percig. Ha megkelt, vegyük ki a sütőből és gyúrjuk át. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
Osszuk 8 részre és sodorjunk kb.90cm-es hurkákat, és formáljuk pereccé. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk pihenni 1/4 órát. Kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a napraforgómaggal. Toljuk 210 fokos sütőbe és 10 perc alatt süssük aranybarnára.


Nincsenek megjegyzések: