Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 2 db krumpli
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt
- 1 leveskocka
- 1 cs. petrezselyem
- 2 dl tej (rizsital)
- 5 dkg vaj
- só, bors, vegeta
A megmosott spárgák végét ha fás, visszavágom, megpucolom. A fejrészt szintén levágom, félreteszem, a többit darabolom.
A vajat felhevítem, a hagymákat megdinsztelem rajta. Hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadunk vizet, hogy ne csomósodjon és hozzáadom a spárga szárát, a burgonya kockákat és a petrust. Sózzuk, fűszerezzük. Főzzük puhára, majd turmixgépben pürésítsük. Szűrjük át, hogy az esetleges fás részeket kiszűrjük. Engedjük fel egy kevés vízzel, tegyük bele a fejrészt, és főzzük még 5 percig. Öntsük hozzá a tejet vagy tejszínt, forraljuk össze. Ha szükséges, fűszerezzük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése