2015. június 8., hétfő

Spárgakrémleves:


Hozzávalók:
  • 1 csomag spárga
  • 2 db krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt 
  • 1 leveskocka
  • 1 cs. petrezselyem
  • 2 dl tej (rizsital)
  • 5 dkg vaj 
  • só, bors, vegeta
Elkészítés:
A megmosott spárgák végét ha fás, visszavágom, megpucolom. A fejrészt szintén levágom, félreteszem, a többit darabolom.

A vajat felhevítem, a hagymákat  megdinsztelem rajta. Hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadunk vizet, hogy ne csomósodjon és hozzáadom a spárga szárát, a burgonya kockákat és a petrust. Sózzuk, fűszerezzük. Főzzük puhára, majd turmixgépben pürésítsük. Szűrjük át, hogy az esetleges fás részeket kiszűrjük. Engedjük  fel egy kevés vízzel, tegyük bele a fejrészt, és főzzük még 5 percig. Öntsük hozzá a tejet vagy tejszínt, forraljuk össze. Ha szükséges, fűszerezzük


Nincsenek megjegyzések: