2015. október 4., vasárnap

Glutén,-cukor,-tojás,-tej,-lisztmentes kókuszos szelet:

Ez a minden mentes süti annyira finom. Nem is gondoltam volna, hisz szinte nincs benne semmi. Olyan jó lett, hogy szerelmem teljesen kisajátította :)  .
Ez a recept egy kis adag, ha szeretnénk, akkor duplázzunk mindent. Legközelebb én is nagyobb adagot készítek.
Hozzávalók:
  • 10 dkg dió
  • 4 ek. kakaópor
  • 6 ek. méz
  • kókuszzsír(egy picit megolvasztva)
  • kókuszolaj
  • vanília aroma
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Szükség lesz egy aprítógépre és egy 20×10-es formára. Három réteget fogunk csinálni.

Az első:
10 dkg diót, 2 ek. kakaót, 2 ek. mézet, 2 ek. kókuszzsírt, és pár csepp vaníliát dolgozzunk össze az aprítóval. Egy sűrű krémet kell kapnunk. A formát fóliázzuk ki. és simítsuk bele az első réteget. 10 percre tegyük hűtőbe.
A második:
10 dkg kókuszreszeléket, 1-2 ek. mézet, 2 ek.kókuszzsírt, pár csepp vaníliát az aprítóval forgassuk össze, és kenjük a hűtőből kivett alsó réteghez. 10 perc hűtő.
A harmadik réteg:
2 ek. kókuszolajat(olvasztott), 2 ek. kakaót és 2-3 ek. mézet, pár csepp vaníliával keverjünk össze.
Ezt a réteget vízbe mártott újjal fogjuk tudni szépen szétkenni. A tetejét kandírozott narancshéjjal szórtam meg, amitől még finomabb lett, de bármi mással díszíthetjük.
Tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
(Csak kókuszolajjal is  elkészítettem, úgy is finom lett.)
Úgy az igazi, ha fogyasztás előtt 5-10 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből.

Nincsenek megjegyzések: