2015. október 2., péntek

Zabpelyhes tallér:

Ezt a receptet drága kolléganőmtől kaptam. A recept mellé kóstolót is hozott, ami nagyon ízlett. Így hát én is megsütöttem. 

Hozzávalók:
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 15 dkg margarin
  • 6 dkg barna cukor
  • 6 dkg cukor cukor
  • szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • fahéj
  • csoki
Elkészítés:
Szoba hőmérsékletű vajat használjunk. Keverjük ki alaposan a cukorral. A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval, a fahéjjal és a szódabikarbónával forgassuk össze. Majd vegyítsük az előzőekhez, adjuk még hozzá az egy szem tojást is.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, kanalazzunk rá a masszából korongokat, és az ujjunkkal lapítsuk ki őket. Nyomkodjunk bele csoki darabokat, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig süssük.




Nincsenek megjegyzések: