Imádom a pitéket, nem csak finomak de egyszerű elkészíteni őket, akár csak ezt a tejpitét. Igazából majdnem olyan mintha a palacsinta tésztát sütnénk meg sütőben, bármilyen gyümölccsel.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1-1 marék meggy és cseresznye
- 3 db tojás
- 100 g porcukor
- 180 g liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- kis csipet só
Vajazzunk ki egy pite formát és szórjuk meg egy kevés liszttel. Dobáljuk bele a meggy és cseresznye szemeket. A tojásokat habosítsuk, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót. Habosítsuk tovább. Alacsonyabb fokozaton keverjük hozzá a tejet, a tejszínt és a vaníliát. És végül keverjük csomómentesre a beleszitált lisztet. Ezt a masszát óvatosan öntsük a gyümölcsre és 180 fokra melegített sütőben 30 percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése