2016. június 11., szombat

Cseresznyés-meggyes tejpite:

Imádom a pitéket, nem csak finomak de egyszerű elkészíteni őket, akár csak ezt a tejpitét. Igazából majdnem olyan mintha a palacsinta tésztát sütnénk meg sütőben, bármilyen gyümölccsel.
Hozzávalók:
  • 1-1 marék meggy és cseresznye
  • 3 db tojás
  • 100 g porcukor
  • 180 g liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • kis csipet só
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy pite formát és szórjuk meg egy kevés liszttel. Dobáljuk bele a meggy és cseresznye szemeket. A tojásokat habosítsuk, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót. Habosítsuk tovább. Alacsonyabb fokozaton keverjük hozzá a tejet, a tejszínt és a vaníliát. És végül keverjük csomómentesre a beleszitált lisztet. Ezt a masszát óvatosan öntsük a gyümölcsre és 180 fokra melegített sütőben 30 percig süssük.


Nincsenek megjegyzések: