Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 3 ek .cukrozatlan kakaópor
- 1 kk. vanília kivonat
- 1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk fel, oldjunk fel benne egy kevés cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Meleg helyen letakarva futtassuk fel. A lisztet keverjük el a sóval, az olajjal, a maradék cukorral és a felfuttatott élesztővel. Gyúrjuk és dagasszuk meg nagyon alaposan. Az eredeti receptben géppel dagasztottak és kézzel jobban szeretem. Keleszteni nem kell.
Vegyük ketté a tésztát. Az egyikbe dolgozzunk bele kakaóport úgy, hogy előtte feloldjuk kevés langyos tejbe. Így nem lesz mindenünk kakaós. Eltart egy darabig hogy egynemű legyen, de megéri gyúrogatni.
A fehér és a barna gombócot osszuk 3-3 felé, és sodorjuk hosszúkásra, és hatos fonással fonjuk össze. A hatos fonást lépésről-lépésre, képekkel itt megtaláljátok.
Ha kész a fonás, kelesszük 40 percig, kenjük le a tetejét tojással, majd 180 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Eredeti recept: Babette
Hatos fonás: Krisztina
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése