2017. november 18., szombat

Mogyorókrémes roló:

A párom egyik nagy kedvence az eperhabos rolóm , most ezt próbáltam téliesíteni. Így lett belőle mogyorókrémes roló, ami szintén felkerült a kedvencek listájára. A recept majdnem ugyanaz mint az epresnél, csak itt nem használtam zselatint.
Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 2 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 cs. leveles tészta
  • 1/4 cs. sótlan mogyoró


Elkészítés:
A leveles tésztát felengedés után nyújtsuk jó vékonyra (kb.2mm), és hosszúkásra. Csíkozzuk 12 részre. Kenjük le felvert tojással és tekerjük fel margarinnal megkent rolócsőre, és toljuk 200 fokos sütőbe. Süssük aranybarnára, majd még forrón húzzuk le a csövekről egy konyharuha segítségével.
A krémhez a mascarponét a mogyorókrémet és a porcukrot keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá, és fakanállal forgassuk az előzőekhez. Kanalazzuk habzsákba, töltsük meg a rolókat, és a két végét szórjuk meg durvára darált mogyoróval. 1-2 órát pihentessük a hűtőben, befóliázva.


Nincsenek megjegyzések: