2017. december 29., péntek

Gezstenyepüré torta:

Nálunk ez volt az egyik karácsonyi sütemény, és igen nagy sikere volt. Nagyon krémes, nagyon könnyed és nagyon finom.

Hozzávalók:
a piskótához
  • 3 db tojás
  • 6 dg cukor
  • negyed cs. sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg liszt
a gesztenyés krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  •  rum ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek. víz
  • 1 teáskanál zselatin
a tejszínes krémhez:
  • 2,5 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 ek. víz
  • 1 teáskanál zselatin
a díszítéshez:
  • 15 dkg gesztenyemassza
 
 
 
Elkészítés:
A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a kakaóport, és a sütőporral elkevert lisztet, végül egy fakanállal keverjük hozzá a keményre vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt 22 cm-s formába öntjük és 175 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a masszát keverjük el a rummal, a kemény habbá vert tejszínnel. A zselatint keverjük el a hideg vízzel, a mikróban melegítsük fel és keverjük az előzőekhez, majd kenjük a piskóta tetejére. Egy kicsit tegyük a hűtőbe pihenni.
A tejszínes részhez a tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval és a porcukorral. A zselatint ugyanúgy készítsük el mint az előbb, majd keverjük a tejszínes krémhez. Kenjük a gesztenyés krém tetejére. Díszítsük reszelt gesztenyemasszával és tegyük hűtőbe megdermedni 2-3 órára.






Nincsenek megjegyzések: