2015. február 25., szerda

Borsóleves csipetkével:



Hozzávalók:
  • 5 nagyobb sárgarépa
  • 500 g zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db burgonya
  • karfiol (elhagyható)
  • csirkeszárny
  • liszt
  • só, bors, vegeta
  • pirospaprika
  • tojás
  • paradicsom, paprika
  • petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a répákat, és összepároljuk őket. Ha ez megvan, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk egy evőkanál liszttel, és egy teáskanál pirospaprikával. Felengedjük vízzel, és beletesszük a borsót. Fűszerezzük és tegyük bele a szárnyakat, a paradicsomot, a paprikát és az apróra vágott petrust. Ha félig megfőtt a borsó, mehet hozzá a kockára vágott burgonya és a karfiol. Ha ez is kész, készítsünk egy-két tojásból és liszt keverékéből csipetkét, és szaggassuk a levesbe. Addig főzzük amíg a csipetek feljönnek a felszínre.

Nincsenek megjegyzések: