2015. február 25., szerda

Bableves csipetkével:


Hozzávalók:
  • 0,5 kg bab
  • nyers-füstölt hús ( csülök, comb..)
  • zeller
  • sárgarépa, fehérrépa
  • só, delikát
  • majoranna
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • olaj, liszt 
  • 1-2 tojás
  • pirospaprika
Elkészítés:
A babot előző este áztassuk bő vízbe. A húst kb.20 percig áztassuk, langyos vízben, majd tegyük fel főni a babérlevéllel. Ha majdnem megfőtt, öntsük 3/4-ig a lábost vízzel. Szűrjük le a babot, és tegyük a húshoz.
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a répákat karikázzuk fel, a zellert kockázzuk. Sózzuk, majorannázzuk. Főzzük amíg megpuhulnak a zöldségek is. A csipetkéhez 1-2 tojás szükséges(és sok csipetkével szeretem)és liszt. A tojáshoz adjunk annyi lisztet, hogy kemény tésztát kapjunk. Csipkedjük bele a levesbe, és főzzük kb. 10 percig. Ha kész, készítsünk egy laza rántást, nyomjunk bele egy- két gerezd fokhagymát,és pirospaprikázzuk. Tegyük a leveshez, és még pár percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések: