Tejfölös-tárkonyos pulykaraguleves:
- 80 dkg pulykacomb filé
- 1 db vöröshagyma
- 6-8 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 450 g zöldborsó
- 1 kis doboz tejföl
- tárkony
- tárkony ecet vagy 1/2 citrom leve
- só, bors, delikát
A vöröshagymát dinszteljük meg, majd pirítsuk meg rajta a húst. Adjuk hozzá a kockára vagy karikára vágott répákat és pároljuk pár percig. Öntsük fel kb. 2 liter vízzel, és mehet bele a zöldborsó is. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük amíg a hús is finom puha lesz, kb 45 perc (ez attól is függ mennyire pirítottuk és pároltuk meg a husit).
Készítsünk
habarást: a lisztet és a tejfölt keverjük teljesen simára, adjunk hozzá
1 evőkanál levest, ezzel is keverjük simára, majd megint egy kis leves,
simára keverés és mehet az egész a levesbe. Ha a hideg tejfölt egyből a
meleg levesbe öntjük, akkor az össze fog menni, vagyis fehér kis csomók
lesznek a leves tetején.
Ezután tegyünk kb. 1/2 zacskó
tárkonyt bele és pár csepp tárkony ecetet. Forraljunk rajta egyet, és
húzzuk félre. Külön lábosban főzzünk ki leves tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése