2015. február 25., szerda

Tárkonyos raguleves


Tejfölös-tárkonyos pulykaraguleves:

 Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykacomb filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 6-8 db sárgarépa 
  • 2 db  fehérrépa
  • 450 g zöldborsó
  • 1 kis doboz tejföl
  • tárkony
  • tárkony ecet vagy 1/2 citrom leve
  • só, bors, delikát
Elkészítés:
A vöröshagymát dinszteljük meg, majd pirítsuk meg rajta a húst. Adjuk hozzá a kockára vagy karikára vágott répákat és pároljuk pár percig. Öntsük fel kb. 2 liter vízzel, és mehet bele a zöldborsó is. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük amíg a hús is finom puha lesz, kb 45 perc (ez attól is függ mennyire pirítottuk és pároltuk meg a husit).
Készítsünk habarást: a lisztet és a tejfölt keverjük teljesen simára, adjunk hozzá 1 evőkanál levest, ezzel is keverjük simára, majd megint egy kis leves, simára keverés és mehet az egész a levesbe. Ha a hideg tejfölt egyből a meleg levesbe öntjük, akkor az össze fog menni, vagyis fehér kis csomók lesznek a leves tetején.
Ezután tegyünk kb. 1/2 zacskó tárkonyt bele és pár csepp tárkony ecetet. Forraljunk rajta egyet, és húzzuk félre. Külön lábosban főzzünk ki leves tésztát.

Nincsenek megjegyzések: