Hozzávalók:
- 800- 900 g liszt
- 1 kocka margarin
- 50 g zsír
- 300 g főtt burgonya
- 30 g élesztő
- 300 ml tej
- 1 kk cukor
- 1 ek só (+ a tetejére egy kevés)
- 2 db tojás (+1 a tetejére)
A burgonyákat főzzük meg és burgonyanyomón törjük át. Hagyjuk kihűlni (teljesen).
100 ml tejet langyosítsunk fel, keverjük el benne a cukrot és morzsoljuk hozzá az élesztőt. Futtassuk fel (kb. 10 perc). Vegyünk egy nagy tálat, szórjuk bele a lisztet, készítsünk egy mélyedést a közepébe. Morzsoljuk bele a zsírt, a margarint (ezek legyenek hidegek), majd adjuk hozzá a tojást a sót, az élesztőt és a maradék tejet. Végén az áttört burgonyát.
Alaposan dolgozzuk össze, szükség szerint adjunk hozzá még lisztet. Takarjuk le, és kelesszük 2 órán keresztül.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, egy kés segítségével rácsozzuk be a tetejét.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 20-25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése