Pille könnyű túró gombócok. Nem is lehet jobb édességet elképzelni egy kiadós vasárnapi ebéd után.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 4 ek. búzadara
- csipet só
- 3-4 ek. olaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 nagy pohár tejföl
- porcukor
Egy
tálban keverjük össze a tojást, a sót, a lisztet és a búzadarát, majd
adjuk hozzá a villával összetört túrót, és dolgozzuk össze alaposan
(kézzel könnyebb).
Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy a gríz fel tudja szívni a túró nedvességét.
A tejfölt porcukorral ízlés szerint keverjük el, szórjunk bele egy kevés narancs héjat, és egy gerezd narancs levét csavarjuk bele. Tegyük hűtőbe.
Formázzunk a masszából 16-18 db gombócot és enyhén sós, lobogó, forró vízbe főzzük ki.
Ha feljön a víz felszínére, hagyjuk 2 percig, utána szűrőkanál segítségével gyorsan szedjük ki a
vízből, és kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgassuk meg.
Az édesített tejföllel locsoljuk meg.
A tejfölt porcukorral ízlés szerint keverjük el, szórjunk bele egy kevés narancs héjat, és egy gerezd narancs levét csavarjuk bele. Tegyük hűtőbe.
Az édesített tejföllel locsoljuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése