2015. február 23., hétfő

Túrógombóc:

Pille könnyű túró gombócok. Nem is lehet jobb édességet elképzelni egy kiadós vasárnapi ebéd után.


Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 ek. búzadara
  • csipet só
  • 3-4 ek. olaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 nagy pohár tejföl
  • porcukor


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tojást, a sót, a lisztet és a búzadarát, majd adjuk hozzá a villával összetört túrót, és dolgozzuk össze alaposan (kézzel könnyebb).
Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy a gríz fel tudja szívni a túró nedvességét.
A tejfölt porcukorral ízlés szerint keverjük el, szórjunk bele egy kevés narancs héjat, és egy gerezd narancs levét csavarjuk bele. Tegyük hűtőbe.
Formázzunk a masszából 16-18 db gombócot és enyhén sós, lobogó, forró vízbe főzzük ki.
Ha feljön a víz felszínére, hagyjuk 2 percig, utána szűrőkanál segítségével gyorsan szedjük ki a vízből, és kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgassuk meg.
Az édesített tejföllel locsoljuk meg.



Nincsenek megjegyzések: