2015. február 25., szerda

Spenót:



(mirelit)
Hozzávalók:
  • 1 csomag mirelit spenót
  • 1 db zsemle
  • 2-3 dl tej
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • olaj
Elkészítés:
A mirelit spenótot engedjük fel, a zsemlét áztassuk a tejbe. Készítsünk rántást az olajból és a lisztből és az összetört fokhagymából, majd tegyük hozzá a spenótot. Engedjük fel egy kevés vízzel, adjuk hozzá a zsemlét a tejjel együtt, sózzuk, borsozzuk (mi jó borsosan szeretjük). Ha túl sűrű tegyünk adjunk még egy kis vizet. Botmixerrel pürésítsük, majd főzzük kb.5 percig lassú tűzön és kész is. Szeretjük hozzá a főtt burgonyát, a sült virslit és a főtt tojást.

Friss spenót:


A spenótot levelenként mossuk meg, és távolítsuk el a szárát,a hibás részeket. Tegyünk fel fazékba vizet forrni, majd tegyük bele a spenótot és 3 percig főzzük, forrázzuk. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Nagyon-nagyon össze fog esni. Aprítógéppel aprítsuk össze. Ennél a pontnál betehetjük a fagyasztóba, vagy elkészíthetjük a vacsorát, ugyanúgy mint a mirelitet.

Nincsenek megjegyzések: