2015. február 25., szerda

Császármorzsa:



 Hozzávalók:
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 4 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 2,5 dl tej
Elkészítés:
A mazsolát úgy forraljuk fel, hogy a rum lepje el. Hűtsük le. A tojásokat, a cukrot, és a vaníliarúd belsejét dolgozzuk össze. A lisztet keverjük el a sóval és felváltva a tejjel adjuk a tojásos masszához. A leszűrt mazsolát is adjuk a masszánkhoz. Felforrósított vajra öntjük, majd takarékon kb. 5 percig süssük. Egy fakanál segítségével fordítsuk meg, és a másik oldalt is 5 percig süssük. A tűzről levéve csipkedjük szét, majd tegyük vissza a darabkákat és nagy lángon pirítsuk le. Lekvárral, porcukorral fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések: