Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 4 tojás
- 1 vaníliarúd
- 10 dkg finomliszt
- csipet só
- 2,5 dl tej
A mazsolát úgy forraljuk fel, hogy a rum lepje el. Hűtsük le. A tojásokat, a cukrot, és a vaníliarúd belsejét dolgozzuk össze. A lisztet keverjük el a sóval és felváltva a tejjel adjuk a tojásos masszához. A leszűrt mazsolát is adjuk a masszánkhoz. Felforrósított vajra öntjük, majd takarékon kb. 5 percig süssük. Egy fakanál segítségével fordítsuk meg, és a másik oldalt is 5 percig süssük. A tűzről levéve csipkedjük szét, majd tegyük vissza a darabkákat és nagy lángon pirítsuk le. Lekvárral, porcukorral fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése